På ditt ord

 

Så skjedde det at folket trengte seg sammen om ham for å høre Guds ord. Og han stod ved Gennesaret-sjøen.

 

Da så han to båter som lå ved stranden. Fiskerne var gått ut av dem; de holdt på å skylle garnene.

 

Han gikk da om bord i en av båtene, som tilhørte Simon, og bad ham legge litt ut fra land. Og han satte seg og lærte folket fra båten.

 

Da han sluttet å tale, sa han til Simon: Legg ut på dypet og kast ut garnene til fangst!

 

Simon svarte og sa til ham: Mester, vi har strevd hele natten og ikke fått noe. Men på ditt ord vil jeg kaste ut garnene.

 

De gjorde så, og de fanget så mye fisk at garnene holdt på å sprenges. De vinket da til lagsbrødrene i den andre båten at de skulle komme og ta i med dem. De kom, og de fylte begge båtene slik at de holdt på å synke.

 

Men da Simon Peter så dette, falt han ned for Jesu knær og sa: Herre, gå fra meg, for jeg er en syndig mann!

 

For redsel kom over ham og alle dem som var sammen med ham, over fiskefangsten de hadde fått. Likedan var det med Sebedeus-sønnene, Jakob og Johannes, som var i lag med Simon.

 

Men Jesus sa til Simon: Frykt ikke! Fra nå av skal du fange mennesker.

 

De rodde da båtene til lands, og de forlot alt og fulgte ham.” Luk.5,1-11.

 

 

Alt må prøves ut før en kan se om det virker, ikke sant? Vi vet ikke om radioen, bilen TVn eller annet funker som det skal, før vi har undersøkt dette. Vi har jo faktisk betalt ganske mye for det.

 

Slik må vi nødvendigvis også prøve Guds ord/Jesus for å selv erfare om det er sant og rett alt som står der. Alt som bare høres så urimelig og ”svada” ut for meg, pr i dag. Også er dette aldeles gratis! Merkelig.

 

Om vi kunne være så tillitsfulle som Simon, som på tross av at han nettopp hadde funnet ut at det ikke var fisk å få der, sa: ”Men på ditt ord, vil jeg kaste ut garnene.

 

Du får ikke se Lyset før du vil se det! Ingen kan eller skal tvinge deg. Men noen kan kanskje nøde, inspirere og/eller anbefale deg?

 

Saken er nemlig den: Man må våge å hive seg utpå det åndelige dypet, i tro og tillit til Jesus alene. Som et lite barn. For å få oppleve hva som da skjer. Om Han bare lar meg synke og seile min egen sjø, eller om Han løfter meg opp (av fordervelsens grav) og redder meg; fra det onde, både i tid og evighet.

 

kr  

 

 

Kommentarer, spørsmål og svar: