Jesus blir døpt

 

”Da drog Jesus fra Galilea til Jordan og kom til Johannes for å bli døpt av ham.

 

Men Johannes nektet ham det, og sa: Jeg trenger å bli døpt av deg, og du kommer til meg!

 

Men Jesus svarte ham og sa: La det nå skje! For slik er det riktig av oss å fullføre all rettferdighet.

 

Da lot han det skje.

 

Da Jesus var blitt døpt, steg han straks opp av vannet. Og se, himmelen åpnet seg for ham, og han så Guds Ånd stige ned som en due og komme over ham.

 

Og se, det lød en røst fra himmelen: Dette er min Sønn, den elskede! I ham har jeg velbehag.” Matt.3,13-17.

 

 

Hvilken opplevelse det må ha vært for Johannes å døpe Jesus! Han så nok på seg selv som ganske uverdig. Det var åpenbart derfor han først nektet å døpe Ham. Hvordan kunne han, Johannes, døpe GUD!? Gud, Sønnen. Jeg tror alle forstår at dette var helt ubegripelig stort for døperen. Hvordan kunne han være verdig til dette? Han skjønte det bare ikke. Ville du skjønt det om du var i hans sted? Neppe.

 

Men Gud/Jesus bruker oss mennesker til å gjøre sin vilje. Han virker i oss som tror på Ham til å gjøre det som er rett og godt. Djevelen bruker oss til å så tvil om dette. Han har alltid bedre forklaringer enn Jesus. Tror han. (Eller? Nei, han later egentlig bare som om han tror det.) Eller de som lar seg friste av Fristeren. Bare gjør som det behager DEG! For du bestemmer over ditt liv! Ikke Gud. Langt ifra. Det er bare noe de stakkars kristne tror. Så hva de sier, skal du ikke bry deg om. Sier Løgneren/Satan.

 

Den allmektige Gud kan imidlertid forvandle onde eller egoistiske mennesker, som slett ikke vil høre, til gode etterfølgere. Kun Han makter dette. Djevelen er nemlig for lengst overvunnet. Jesus alene sørget for det. Derfor blir han så sint. På Gud. Og sint på de kristne. De tror visst de er noe! Motstanderen er flink til å dikte opp løgn og usannheter. Om Jesus og om de omvendte. Er nå dette noe å etterjage? Dessverre ser ikke alle hvem de tjener eller lar seg bruke av. Satan vil kun rive ned og ødelegge. Nekt ham det!

 

kr

 

 

Kommentarer, spørsmål og svar: