Jesus gjør vann til vin

 

”Den tredje dagen var det bryllup i Kana i Galilea, og Jesu mor var der. Også Jesus og hans disipler var innbudt til bryllupet. Da det ble mangel på vin, sa Jesu mor til ham: De har ikke vin.

 

Jesus sa til henne: Kvinne, hva vil du meg? Min time er ennå ikke kommet.

 

Hans mor sa til tjenerne: Hva han sier til dere, det skal dere gjøre.

 

Nå stod der, etter jødenes renselsesskikk, seks vannkar av stein, hvert på to eller tre anker.

 

Jesus sa til dem: Fyll karene med vann! Og de fylte dem til randen. Så sa han til dem: Øs nå opp og bær det til kjøkemesteren! Og de bar det til ham.

 

Kjøkemesteren smakte på vannet som var blitt til vin. Han visste ikke hvor den kom fra. Men tjenerne visste det, de som hadde øst opp vannet. Kjøkemesteren kalte da på brudgommen og sa til ham: Hver mann setter først den gode vinen fram, og når de er blitt drukne, da den ringere. Men du har gjemt den gode vinen til nå!

 

Dette sitt første tegn gjorde Jesus i Kana i Galilea og åpenbarte sin herlighet. Og hans disipler trodde på ham.” Joh.2,1-11.

 

 

Denne vinen er antakelig først og fremst et tegn på den GODE vin, Jesu eget blod, som Han skulle gi oss på Langfredag, da Han skulle korsfestes og dø – for våre synders skyld. Tenk, Han tok all vår/min skyld og straff på seg! Hvor ufattelig rikt å virkelig få se dette. Måtte alle få denne åpenbaringen.

 

kr

 

 

Kommentarer, spørsmål og svar: