Et kjempeflott tv-program!

Endelig. Er det mulig? Selvfølgelig var det ikke norsk. Men svensk. Sommarprat. Også på NRK! Ikke verst. Har de forstått noe viktig der inne? Er dette virkelig sant? Send flere slike!

Snakket de om abort?! Åj. Kom litt sent inn i programmet, og hørte riktignok ingen seriøs samtale om provosert abort. NRK driver ikke akkurat med slikt. DA får man jo bare folk på nakken i dette merkelige demokratiske Norge. Ingen må ha innvendinger mot vår vanvittige fosterdrapslov. Men den som tier, samtykker. En blir medskyldig, rett og slett. Fordi man ikke tar sitt voksenpålagte ansvar.

Vel. En dame som hadde opplevd andre vanskelige ting i livet også, hadde født et dødt barn. Alt dette hadde lært henne noe om kjærlighet, og å elske andres barn. Kanskje like mye som om de var hennes egne. Hun ønsket seg barn, men det har ikke blitt slik. Sa hun. Etter hvert kom det fram at hun trodde på Gud. Hun nevnte ikke Jesus, men Gud. (Det er jo mye mer spiselig.)

Hvilke særdeles interessante mennesker! Fem i tallet. Alle delte sine spesielle opplevelser og tanker med hverandre. Hvor er jeg nå? I himmelen? Alle hørte på hverandre uten å dømme. Det var så rett og ekte og varmt og fint. Gjorde så godt. Gud er god. Ingen krangling, selviskhet, sex og vold. Herlig.

En mente at vi mennesker er gode på bunnen. Det er selvsagt en utrolig skivebom. Vi er absolutt onde, alle som en. På grunn av arvesynden. Men: JESUS gjør oss gode. I troen på Ham.

En annen kalte Gud for skjebnen. Dette er hun vel heller ikke akkurat alene om! Det står iallfall ikke i min Bibel at Han heter det. Men Han har mange karakteristiske navn. Det er imidlertid verken Allah, Buddha, Mammon eller andre fremmede guder. Hun trodde på et eller annet. Men visste ikke på hva. Så dumt, da! En underlig tro. Flere unnskylder seg slik. Blir det mindre pussig av den grunn?

En serber hadde opplevd å bli tvunget til å drepe den første som kom inn av en dør. Heldigvis kom det ingen gjennom den døren. Så han slapp! Men dette var et vondt minne for ham.

kr